V najvýchodnejšej obci SR Novej Sedlici zaznamenali slabú volebnú účasť

26.11.2005 Snina

Nová Sedlica 26. novembra TASR - Účasť voličov, ktorí majú odovzdať svoj hlas predsedovi a poslancom prešovského vyššieho územného celku (VÚC), bola v dopolu...
Nová Sedlica 26. novembra TASR - Účasť voličov, ktorí majú odovzdať svoj hlas predsedovi a poslancom prešovského vyššieho územného celku (VÚC), bola v dopoludňajších hodinách v najvýchodnejšej obci Slovenska v Novej Sedlici veľmi slabá.

K volebnej urne by malo prísť 285 zapísaných voličov. \"Možno majú prácu a voľby odsunuli na popoludňajšie či večerné hodiny, \" uviedla pre TASR zapisovateľka Jana Šebáková.
V novej Sedlici v Sninskom okrese žije 322 obyvateľov, ich priemerný vek predstavuje 48 rokov, obec je bez kanalizácie, vodovodu a plynofikácie. Tamojšia samospráva sa podieľa na vypracovaní projektu, ktorým sa spoločne s obcami Zboj a Ulické krivé uchádza o financie z eurofondov. Zámerom projektu je vybudovať infraštruktúru.
Nová Sedlica leží v Národnom parku Poloniny a obklopuje ju Stužický prales. Obec ponúka návštevníkom ubytovacie kapacity v tamojšom penzióne.
 

Vyberte región